top of page

Thierry, bedankt

Beste Thierry Baudet en al zijn vrienden, aanhangers, 'maten', volgelingen en kameraden,


Graag willen we u bedanken voor uw bijzonder geformuleerde, memorabele woorden richting ons vrouwen. Wie anders kan ons hier op wijzen? Onduidelijk blijft wat precies uw intentie was met deze woorden, afgezien van een poging om een afbrokkelend patriarchisch systeem overeind te houden met een groep mannen en vrouwen overigens. Mannen met groeiende angst voor vrouw overheersing en een groeiend minderwaardigheidscomplex. Vrouwen met een totaal gemis aan zelfrespect en onafhankelijkheid en knielen voor bevestiging en zekerheid van een man. Vrouwen, is u niet geleerd om van uzelf te houden? 


Dank voor het samenbrengen en het nieuw leven inblazen van een  grote groep vrouwen die niet eens hoeven te bewijzen dat uw woorden al beschimmeld zijn voordat ze uit uw mond druipen. Angst zien wij en terecht, want wij zien een wezen voor ons dat puur gericht is op zijn eigen ego, en niets uit de weg gaat om dat te strelen. Overcompensatie in zijn ergste vorm. Een patriarchisch systeem waarbij zwangerschapsverlof voor de man niet bestaat en vrouwen nog steeds worden ontslagen als zij in verwachting zijn. Je moet maar durven beste man. 


Wij zien u binnenkort, een gelijke zal u treffen. Verbaas u niet als u in de toekomst onder de voeten wordt gelopen door een groep vrouwen die u heeft onderschat.


Gegroet,

De Moderne Vrouw 


Ingekort verschenen bij opinie, Volkskrant 25 maart 2019

Recente blogposts

Alles weergeven

En toen kwam de dag dat kunst verboden was. Kunst kun je niet eten, een plakje kunst op je boterham bestaat niet. Ik zal je vertellen hoe het ging. De achterliggende gedachte was om geld te besparen.

Dit artikel is onderdeel van de serie artikelen: verhalen van een empathicus Zelf heb ik niet zoveel met het kluizenaarsschap, al is het wel een twijfelgevalletje. Alleen zijn vind ik namelijk heerlij

Afgelopen week heeft de duivel er wat hulpjes bijgekregen in de strijd om het klimaat. Het internet lijkt een donker gat van mensen die hun vingers snel op toetsenbordjes verplaatsen en zo hun gal ove

bottom of page