Thierry, bedankt

Beste Thierry Baudet en al zijn vrienden, aanhangers, 'maten', volgelingen en kameraden,


Graag willen we u bedanken voor uw bijzonder geformuleerde, memorabele woorden richting ons vrouwen. Wie anders kan ons hier op wijzen? Onduidelijk blijft wat precies uw intentie was met deze woorden, afgezien van een poging om een afbrokkelend patriarchisch systeem overeind te houden met een groep mannen en vrouwen overigens. Mannen met groeiende angst voor vrouw overheersing en een groeiend minderwaardigheidscomplex. Vrouwen met een totaal gemis aan zelfrespect en onafhankelijkheid en knielen voor bevestiging en zekerheid van een man. Vrouwen, is u niet geleerd om van uzelf te houden? 


Dank voor het samenbrengen en het nieuw leven inblazen van een  grote groep vrouwen die niet eens hoeven te bewijzen dat uw woorden al beschimmeld zijn voordat ze uit uw mond druipen. Angst zien wij en terecht, want wij zien een wezen voor ons dat puur gericht is op zijn eigen ego, en niets uit de weg gaat om dat te strelen. Overcompensatie in zijn ergste vorm. Een patriarchisch systeem waarbij zwangerschapsverlof voor de man niet bestaat en vrouwen nog steeds worden ontslagen als zij in verwachting zijn. Je moet maar durven beste man. 


Wij zien u binnenkort, een gelijke zal u treffen. Verbaas u niet als u in de toekomst onder de voeten wordt gelopen door een groep vrouwen die u heeft onderschat.


Gegroet,

De Moderne Vrouw 


Ingekort verschenen bij opinie, Volkskrant 25 maart 2019

Laat me weten wat je vindt 

 

- ' Trollen is een Zweedse zandbank behorend tot de Kalix-archipel. Zij ligt 1,5 kilometer ten westen van Renskäret Trollen heeft geen oeververbinding en is onbebouwd. ' 

© 2019 Nicky Ball  - ball.utrecht@gmail.com